Supă cremă de ciuperci

Ingrediene:

  • 450 g de ciuperci champignon (clasice sau brune)
  • Ulei de măsline
  • 1 ceapă medie
  • 2 lingurițe de ustroi tocat
  • Cimbru
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri de făină (de preferat integrală)
  • 900 ml de supă de pui sau de legume
  • 1 linguriță de oțet
  • 60 ml de smântână slabă în grăsimi
  1. Spălați ciupercile. Scoateți tulpinele și puneți-le într-un castron separat, Tăiați mărunt tulpinele, iar retul ciupercilor, le tăiați felii.
  2. Se încălzește uleiul de măsline într-o oală, adăugați ceapa tocată, 2 prafuri de sare și căliți până se îmoaie ceapa.
  3. Adăugați ustroiul tocat și căliți până devine auriu.
  4. Adăugați tulpinele de ciuperci tocate și lăsați la foc mediu până devin și acestea aurii.
  5. Apoi adăugați cimbrul și ciupercile feliate și amestecați.
  6. Lăsați la foc mediu până când lichidul se evaporează.
  7. Faceți loc în mijlocul oalei și adăugați făina și untul. Se amestecă bine și se fierbe timp de 1 minut.
  8. Adăugați 2 căni de bulion și amestecați bine. Apoi adăugați cantitatea rămasă de bulion și așezonați cu ¼ de linguriță de piper măcinat.
  9. Gustați și adăugați sare dacă este nevoie.
  10. Adăugați oțetul, amestecați, acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute.
  11. Adăugați smântâna și amestecați bine. Dacă dieta vă permite, puteți să mai adăugați o cantitate mică de smântână.
  12. Adăugați sare după gust.
  13. Puteți servi ca atare, sau puteți să treceți prin blender jumătate de cantitate pentru a obține o supă mai cremoasă. Ornați cu pătrunjel sau câțiva pesmeți.

Cine a spus că dieta diabeticilor este dificilă? De fapt, în combinații potrivite și cantități limitate, persoanele cu diabet se pot bucura de un meniu gustos și foarte sănătos, cum ar fi această supă cremă de ciuperci. Ciupercile sunt un aliment ideal și poate înlocui ușor carnea. Ciupercile au și efecte medicinale și sunt potrivite pentru diabetici și hipertensivi.

Vă dorim poftă bună!