Salată de vinete

Ingrediente:

  • 450 g vânătă
  • ½ ceapă
  • 2 lingurițe de ustroi tocat
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • ½ linguroță chimen
  • ¼ linguriță piper negru
  • 4 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriță de zahăr (se poate exclude acest ingredient)
  • Pătrunjel (orice cantitate)
  • Coriandru tocat
  • Ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Tăiați vânăta vertical în 4.
  2. Tăiați ardeiul în aceeași dimensiune ca vânăta.
  3. Ceapa trebuie tăiată în bucăți nu foarte subțiri.
  4. Încingeți o tigaie potrivită, de exemplu antiaderentă. Adăugați 5 limguri de ulei de măsline și adăugați vânăta. Se călește până este aproape gata (aproximativ 6 minute la foc mediu).
  5. Când vinetele sunt aproape gata, adăugați sarea și amestecați. Scoateți vânăta din tigaie și le puneți într-un castron.
  6. Stergeți tigaia, sau folosiți alta, dacă aveți. Adăugați 2 linguri de ulei de măsline proaspăt. Adăugați ceapa, puțină sare și căliți 1-2 minute până începe să se îmoaie. Adăugați ustroiul și mai lăsați 30 de secunde. Apoi, adăugați ardeiul încă un praf de sare și mai căliți 2 minute. Ardeii nu trebuie să fie foarte moi.
  7. Când ardeii sunt gata, adăugați chimen măcinat, piper negru și lăsați la foc mediu încă 30 de secunde până mirosul de chimen crud dispare. Scoateți din tigaie și lăsați la răcit câteva minute.
  8. În vasul cu vinete adăugăm ardeii și ceapa. Adaăugați sucul de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, pătrunjel și amestecați bine. Gustați și mai adăugați adăugați sare dacă este necesar.
  9. Se lasă la rece cel puțin o oră înainte de servire. Are cel mai bun gust după câteva ore în frigider.

O alimentație sănătoasă este medicamentul cel mai eficient în lupta cu diabetul, iar toți specialiștii vin cu recomandarea generală de consuma cât mai multe legume. Beneficiile vinetelor sunt multiple, însă vin și cu unele contraindicații. De aceea, persoanele cu diabet zaharat trebuie să urmărească dimensiunea porției.

Vă dorim poftă bună!