Salată de conopidă și dovleac copt

Ingrediente:

  • 400 g de salată verde (la alegere)
  • 450 g de dovleac
  • 340 g de conopidă
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 piper negru
  • ulei de măsline
  • 60 ml de oțet de mere
  • ¼ linguriță de ustroi
  • 1 linguriță de cimbru sau oregano
  • Semințe de rodie

Mod de preparare

  1. Încingeți cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Puneți dovleceii și conopida (tăiate cuburi), pe o tavă. Se adaugă o linguriță de măsline pe fiecare tip de legumă. Se presară sare și piperul.
  3. Se lasă la cuptorul deja încălzit pentru 15 minute. Se scoate tava din cuptor, se amestecă legumele și se mai lasă în cuptor încă 15 minute.
  4. Conopida este deja gata și se scoate într-o farfurie.
  5. Apoi dovlecelul se mai lasă la copt încă 10 minute (dacă este necesar).
  6. În timp ce legumele se coc, pregătiți salata. Într-o cană sau unrecipient cu capac, adăugați oțetul de mere, o lingură de ulei de măsline, sare, piper, ustroi și cimbru. Se agită bine sosul.

Chiar înainte de servire, puneți salata verde într-un castron. Se toarnă câteva linguri de sos și se amestecă.

  1. Se pune salata pe un platou și adăugați deasupra conopida și dovleacul.
  2. Pentru plus de culoare și vitamine, presară cu semințe de rodii.