Salată de conopidă și dovleac copt
Ingrediente:
- 400 g de salată verde (la alegere)
- 450 g de dovleac
- 340 g de conopidă
- 1 linguriță de sare
- 1/2 piper negru
- ulei de măsline
- 60 ml de oțet de mere
- ¼ linguriță de ustroi
- 1 linguriță de cimbru sau oregano
- Semințe de rodie
Mod de preparare
- Încingeți cuptorul la 200 grade Celsius.
- Puneți dovleceii și conopida (tăiate cuburi), pe o tavă. Se adaugă o linguriță de măsline pe fiecare tip de legumă. Se presară sare și piperul.

- Se lasă la cuptorul deja încălzit pentru 15 minute. Se scoate tava din cuptor, se amestecă legumele și se mai lasă în cuptor încă 15 minute.
- Conopida este deja gata și se scoate într-o farfurie.

- Apoi dovlecelul se mai lasă la copt încă 10 minute (dacă este necesar).
- În timp ce legumele se coc, pregătiți salata. Într-o cană sau unrecipient cu capac, adăugați oțetul de mere, o lingură de ulei de măsline, sare, piper, ustroi și cimbru. Se agită bine sosul.

Chiar înainte de servire, puneți salata verde într-un castron. Se toarnă câteva linguri de sos și se amestecă.
- Se pune salata pe un platou și adăugați deasupra conopida și dovleacul.

- Pentru plus de culoare și vitamine, presară cu semințe de rodii.