Salată de broccoli
Ingrediente
- 450 g de broccoli
- 3 morcovi medii
- 1 ceapă roșie
- 1 căpățână de ustroi
- 60 ml de suc de lămâie
- Ulei de măsline
- 1 lingură de muștar (opțional)
- 1 lingură de miere
- Ardei iute (opțional)
Mod de preparare
- Tăiați ceapa felii subțiri și puneți-le într-un vas.

- Curățați morcovii și dați-ii prin răzătoare.
- Tăiați broccoli în bucăți mici și puneți-ii într-un castron separat.

- Pentru dresing, stoarceți sucul de lămâie într-un recipient cu capac și adăugați muștar, miere, ardeii iuți, ustroiul tocat și ½ linguriță de sare. Se toarnă puțin ulei de măsline și se agită pentru a se combina.

- Încinge tigaia și toarnă ¼ de apă și o linguriță de sare. Apoi adăugați broccoli și acoperiți timp de 1 minut. Dacă a rămas apă în tigaie, măriți focul pentru a se evapora.
- Timpul total de pregătire pentru brocccoli este aproximativ 2 minute, dacă sunt tăiați în bucăți mici. Broccoli trebuie să fie crocant.
- Scoateți broccoli într-un vas și lăsați să se răcească 3-4 minute.
- Apoi adăugați morcovul și ceapa deasupra și turnați dresingul peste legume. Se amestecă foarte bine.

- Această salată poate fi servită imediat dar dacă este lăsată la frigider câteva ore, salata are un gust și mai profund.
Această rețetă este potrivită pentru diabetici, știind că o dietă care include fructe și legume asigură necesarul de nutrienți și menține organismul, dar și glicemia în formă.
Savurați cu plăcere!
Poftă bună!