Salată de broccoli

Ingrediente

  • 450 g de broccoli
  • 3 morcovi medii
  • 1 ceapă roșie
  • 1 căpățână de ustroi
  • 60 ml de suc de lămâie
  • Ulei de măsline
  • 1 lingură de muștar (opțional)
  • 1 lingură de miere
  • Ardei iute (opțional)

Mod de preparare

  1. Tăiați ceapa felii subțiri și puneți-le într-un vas.
  2. Curățați morcovii și dați-ii prin răzătoare.
  3. Tăiați broccoli în bucăți mici și puneți-ii într-un castron separat.
  4. Pentru dresing, stoarceți sucul de lămâie într-un recipient cu capac și adăugați muștar, miere, ardeii iuți, ustroiul tocat și ½ linguriță de sare. Se toarnă puțin ulei de măsline și se agită pentru a se combina.
  5. Încinge tigaia și toarnă ¼ de apă și o linguriță de sare. Apoi adăugați broccoli și acoperiți timp de 1 minut. Dacă a rămas apă în tigaie, măriți focul pentru a se evapora.
  6. Timpul total de pregătire pentru brocccoli este aproximativ 2 minute, dacă sunt tăiați în bucăți mici. Broccoli trebuie să fie crocant.
  7. Scoateți broccoli într-un vas și lăsați să se răcească 3-4 minute.
  8. Apoi adăugați morcovul și ceapa deasupra și turnați dresingul peste legume. Se amestecă foarte bine.
  9. Această salată poate fi servită imediat dar dacă este lăsată la frigider câteva ore, salata are un gust și mai profund.

Această rețetă este potrivită pentru diabetici, știind că o dietă care include fructe și legume asigură necesarul de nutrienți și menține organismul, dar și glicemia în formă.

Savurați cu plăcere!

Poftă bună!