Cină cu somon

Ingrediente pentru somon

  • 5 file de somon
  • Ulei vegetal
  • Sare
  • Piper

 

Ingrediente pentru conopidă

  • O conopidă
  • Câteva bucățele de broccoli
  • 1 dovleac galben mediu
  • Cimbru
  • Patrunjel
  • Sucul de la o lămâie
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Ingrediente pentru fasole verde

  • 500 de grame de fasole verde
  • 1/2 ceapă roșie tocată
  • 2 căței de ustroi
  • Ardei iute (la alegere)
  • 1 lingură de sos de soia cu conținut scăzt de sodiu (la alegere)
  • 1 lingură de pătrunjel
  • Semințe de susan (sau orice fel de semințe)
  • Ulei vegetal
  • Sare

 

Mod de preparare

  1. Puneți bucățile de somon într-o farfurie și păstrați-le la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  2. Pentru conopidă, folosiți o răzătoare, încercând să folosiți cât mai puține tulpini. Preîncălziți o tigaie mare la foc mediu împreună cu 2 lingurițe de ulei timp de 2 minute.
  3. Adăugați ceapa, ½ lingurițe de sare și puțin piper.
  4. Lăsați la foc mic, timp de 5 minute amestecând din când în când.
  5. Adăugați ustroiul și cimbrul și gătiți încă 4 minute. Adăugați toată conopida dată prin răzătoare împreună cu un praf de sare și piper și amestecați bine. Reduceți focul la mediu-mic, puneți un capac pe tigaie și gătiți timp de 5-6 minute. Dacă este gata stingeți focul și adăugați pătrunjelul, puțină coajă de lămâie rasă și sucul de lămâie. Se amestecă și se gustă dacă este potrivit de condimente, sua dacă este necesar să mai adăugați sare sau suc de lămâie.
  6. Pentru fasole, tăiați capetele și apoi preîncălziți o tigaie mare la foc mediu cu 2 linguri de ulei. Adăugați ceapa împreună cu ¼ de linguriță de sare și puțin piper. Gătiți 2 minute, amestecând des. Adăugați ustroiul și ardeiul dacă decideți să-l folosiți și mai gătiți încă 1 minut.
  7. Adăugați fasolea și dați focul mai tare. Gătiți 3-4 minute, amestecând des, dar asigurați-vă că nu le gătiți prea mult.
  8. Opriți focul și adăugați sosul de soia, uleiul vegetal și amestecați.
  9. Pentru somon, preîncălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu timp de 2 minute.
  10. Scoateți somonul de la frigider li condimentați-l cu sare și piper.
  11. Adăugați ulei de măsline în tigaie și apoi puneți somonul cu pielea în jos și apăsați ușor timp de 5 secunde pentru a vă asigura că au contact maxim cu tigaia.
  12. Asezonați partea superioară a somonuluicu încă puțină sare și piper.
  13. Lăsați-l pe foc timp de 4-5 minute. Folosiți o spatulă și întoarceți pe partea cealaltă, iar apoi reduceți focul imediat.
  14. Pregătiți platourile pentru pregătirea mesei. Așezați în ordinea și aspectul pe care îl doriți.

Somonul probabil este un aliment minune în dieta persoanelor cu diabet zaharat, datorită conținutului ridicat de grăsimi sănătoase și Omega 3. Iar în combinație cu fasolea verde, rezultă o masă bogată cu nutrienți necesari ca organismul să funcționeze corect.

Să aveți o cină aromată, sănătoasă și gustoasă!