Cartofi cu ustroi

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 1 ustroi
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de pătrunjel tocat

Mod de preparare

  1. Încingeți cuptorul la 200 grade Celsius;
  2. Curățați cartofii și tăiați în felii. Se amestecă cartofii cu piperul negru măcinat, cu sarea și uleiul de măsline. Puneți cartofii pe o tavă de copt într-un singur strat.
  3. Tăiați vârful unui cap de ustroi și puneți-l în folie. Stropiți deasupra puțin ulei de măsline și întindeți peste tot. Acoperiți și puneți în tava de copt.
  4. Lăsați cartofii la cuptor timp de 25 de minute apoi întoarceți pachetul pe cealaltă parte. După încă 20-25 de minute verificați dacă s-au copt suficient, sau lăsați până când se rumește.
  5. Deschideți pachetul și verificați dacă ustroiul este moale și are o culoare frumoasă. Îndepărtați coaja, iar apoi tocați ustroiul într-un castron. Până se face o pastă.
  6. Topiți untul și adăugați pasta de ustroi și amestecați. Se adaugă pătrunjelul și se repetă amestecarea.
  7. Se pune sosul de ustroi peste cartofi și se amestecă.

Deși este o rețetă cu conținut mediu de carbohidrați, este foarte potrivită pentru persoanele cu diabet zaharat dacă este consumată în cantități controlate. Datorită conținutului de ustroi, care ajută la reducerea nivelului de glicemie din sânge, este numai potrivită atunci când o persoană dorește o masă sățioasă.

Bucurați-vă de un gust deosebit!